• Lorem ipsum
Optiek Dobbelaere

“Iedereen verdient zicht op een toekomst”

“Als brildrager kan ik mij niet inbeelden dat er vandaag nog steeds kinderen en volwassenen zijn die geen toegang hebben tot goede oogzorg”, zegt Laurence Dobbelaere, zaakvoerster van Optiek Dobbelaere. Daarom engageert Optiek Dobbelaere zich als ‘Opticien voor de Wereld’.

“Zonder mijn bril zou ik niet kunnen werken, autorijden of gewoon functioneren in onze maatschappij. Door Licht voor de Wereld te steunen, kan ik echt het verschil maken en help ik mensen met een visuele beperking om toegang te hebben tot kwaliteitsvolle oogzorg, een operatie of een bril. Goed zien bepaalt onze toekomst. Het zou een recht moeten zijn voor iedereen.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

De rol van opticiens is het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze zorgen voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het label ‘Opticien voor de Wereld’ doen ze hetzelfde voor duizenden kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

 

Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’.